Новини, Технології

Google закриває безкоштовний G Suite, переведе користувачів на платний Workspace

21 Січня, 2022

Не забудьте поширити ❤️

Днями компанія Google розіслала користувачам свого безкоштовного сервісу G Suite повідомлення про те, що він закривається. Натомість користувачів переведуть на платний Google Workspace, але поступово, протягом року. Про це також йдеться у повідомленні компанії, пише AIN.UA. Ділимося найцікавішим.

Що змінюється для користувачів безкоштовного G Suite

Google закриває безкоштовний G Suite, переведе користувачів на платний Workspace - tech, news

Скріншот AIN.UA

G Suite — це сервіс від Google, що дає доступ до усіх робочих додатків Google, включаючи пошту, сховище, календар, тощо. Він з’явився 2006 року, а у 2020 році був перейменований у Google Workspace. Його безкоштовний варіант G Suite legacy free edition був доступний до 2012 року, і був популярний серед малого бізнесу, адже він дає можливість обрати свій поштовий домен, мати корпоративну пошту, сховище на Google Drive, календар, інші сервіси командної роботи, та використовувати усе це командою.

Що сталося зараз? Google попереджає користувачів, що G Suite legacy free edition працюватиме до 1 травня 2022 року. Після цього усіх користувачів безкоштовного G Suite автоматично переведуть на тарифні плани Google Workspace, але ще пару місяців ним можна буде користуватись безоплатно. Користувачам пропонують самим провести цей апгрейд, а також обов’язково надати компанії свої платіжні дані.

Що потрібно зробити

З 1 травня до 1 липня 2022 року компанія переводитиме користувачів старого плану на Google Workspace, й до липня вони зможуть користуватися Workspace безкоштовно. Але після 1 липня користувачам доведеться обрати собі тарифний план (підписка на Google Workspace стартує від $6 на одного користувача на місяць) та додати у свій акаунт платіжні дані. Після цієї дати користувачам колишнього безкоштовного сервісу також обіцяють знижки на чинні тарифи.

Якщо ж користувач не надасть компанії свої платіжні дані до 1 липня 2022 року, його підписку на сервіс обмежать. Після 60 днів у такому статусі користувач втратить доступ до усіх сервісів Google Workspace, включно із поштою, календарем і т.п. Відновити доступ до акаунту можна буде, якщо додати платіжні дані та оплатити тариф.

Користувачі, що не хочуть надалі користуватися Google Workspace, зможуть експортувати свої дані з G Suite та розглянути інші аналоги.

Ті користувачі, що схочуть перейти на інший сервіс, забрати з G Suite свої дані за допомогою інструменту Google Takeout (доступний для суперадміністраторів G Suite).

Користувачі, яким не потрібні старі дані, але які хочуть продовжувати користуватись кастомним доменом Gmail безкоштовно, можуть налаштувати пересилання мейлів на звичайний Gmail-акаунт.

Додатково про це усе можна прочитати в офіційному FAQ компанії.

Підпишіться на e-mail розсилку Українського Спектру

«Український Спектр» в Telegram – коротко про головне один раз на день
Підписатись на канал

Ми у соціальних мережах:

Ми у соцмережах:

Слідкуйте за UAspectr у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram
Menu